Oplevelseshavn

oplevelseshavn
Roskilde Havneselskab, Havnens Venner, Havneforum og Roskilde Kommune har alle arbejdet med at få skabt de rigtige løsninger. Ud over frivillig indsats, skal der samles penge ind. Her har en række fonde spillet en helt afgørende rolle.
Lokal- Og Anlægsfonden, Friluftsrådet, Nordeafonden har ved deres samlede bevillinger på 2 mio. kr., gjort det muligt at projektet voksede fra tegninger til virkelighed.
Ved åbningen af Roskilde Oplevelseshavn og med afsløringen af granitskulpturen ”sæl med unge” var grundstenen lagt til at vi kunne udvikle vores havn til glæde for andelshaverne, turister og borger. Vi kan allerede nu konstatere at granitskulpturen har skabt et fælles grundlag på havnen og den bliver beundret af rigtig mange mennesker.

Med Oplevelseshavnen vil vi skabe en havn der giver muligheder for spændende oplevelser indenfor Fjord - Natur - Miljø. Alle skal have mulighed for at komme tættere på naturen og dens mangfoldighed og værdier. Vi vil fremme oplevelsen gennem nytænkende formidling og historiefortælling der bygger på udforskning af vores fantastiske natur og havnens spændende historie.

I den nærmeste fremtid vil Oplevelsesplatformen, granitrapper, husene og en ny havnefront se dagens lys.
Indvielsen af ROH, vil ske lørdag den 15. september 2012 kl. 13.00 af Roskildes Borgmester Joy Mogensen.
Følg med og støt vores projekt på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Roskilde-Oplevelseshavn/402838779761890

 

saellogo

 

 I ønsket om at markedsføre den nye oplevelseshavn har vi fået Nina KLæbel fra Klæbel Design i samarbejde med Uffe Clemmensen, til at udforme ovenstående logo.